Søg i denne blog

5.7.14

YASİN-İ ŞERİF HAVAS VE ESRARI KUR’AN-I KERİM’İN KALBİ





Peygamberimiz aleyhisselatu vesselam:

“İnnehü teala kırae Taha ve Yasin kalbe en yahluküsSemavati  velardı bi elfi am felemma semiul melaike ve kaletubu liecvaf tahmili haza ve tübili elsinetün tekerrümet bi haza”
“Hak teala Taha ve Yasin sure-i şerifelerini yer ve gökleri yaratmadan bin yıl evvel kıraat buyurmuşlardır. Melaike-i kiram hazaratı bu sureleri işittiklerinde bu sureleri vahiy yolu ile alan ve bu sureleri  okuyan gönüller ve diller sonsuz mutluluk içindedirler.”  

Cennet ehli Yasin suresini okumaktadırlar.  PeygAmber efendimiz bir gün Hz ali k.v ye demiştirki “Ya Ali! ekserun men kıraatihi Yasin fiha hisal” anlamı şudur ki “Ey Ali ! Yasin-i şerifi çok oku ki onda sayılamayacak kadar çok hassalar vardır.”
“Yasin suresine Tevrat’ta "Mu’ımme" denilir. Sahibine (okuyanına) dünya ve ahiret hayrını yaygınlaştırır ve onu, dünya ve ahiret sıkıntılarına karşı korur, dünya ve ahiret korkularını ondan uzaklaştırır. Buna, "Müdafi'a-i Kadiyye" de denilir. Sahibinden her türlü kötülüğü uzaklaştırır ve her türlü hayırlı hacetini kaza eder." 

Her şeyin bir kalbi olduğu gibi kur’an-ı Azimuşşan’ın kalbide Yasin-i Şeriftir. 

Allah katında AZİME, sahibinede ŞERİF denir. Yasin suresinin okuyanı, ( sahibi ) kıyamet gününde Rabi'a ve Mudar kabilelerinden daha çok kimse hakkında şefaat ederler. 
Buyurmuştur.


KİM Kİ YASİN-İ ŞERİFİ OKUMAYI VİRD EDİNİRSE VE YAZILI OLARAK ÜZERİNDE TAŞIRSA;

Aç ise doyar.
Korktuklarından emin olur.
Gurbette ise tez zamanda sılaya kavuşur.
Borçlu ise borcunu ödemek nasib olur.
Maddi manevi zenginliklere erer.
Haksız olarak hapse düşmüşse kurtulur.
Haceti varsa kabul olunur.
AllaHın himayesinde olur.
Ruhaniler hayra amade olarak yanında bulunurlar.
Günahkar ise mağfireti umulur.
Allahın velilerinden olur.
Melaikeler sürekli onun için dua ederler

Ve bizce maluM daha bir sürü sırları mevcudtur..  
Her bir ayetinin her bir kelimesinin ve dahi her bir harfinin muazzam faziletleri ve ledunni sırları  vardır. Bazı ayetlerinin vefkini hazırlayıp üzerinde taşıyan için ise manevi kapılar ardına kadar açılır.

Denizler mürekkeb olsa ağaçlar kalem olsa Yasin- i Şerifin ledunni sırlarını yazamaz.
Sure numarası  36
AyEt sayısı        83
Kelime sayısı    733
Harf sayısı      2988
Ebced-i kebir  değeri : Yazılışa göre 70
                                    Okunuşa göre 71
BU HARFLERİN SAYISINCA MÜVEKKEL MELEK BU SURE-İ ŞERİFENİN HADİMLERİDİR.
Bir insan, layıkı vechile adab ve edebe riayet ederek Yasin-i Şerifi okuduktan sonra bu melekler şöyle niyazda bulunurlar;
“ Ya Rabbi, bu Salih kulunun üzerinden tüm şekavetleri kaldır. Onu mutlu kullardan et” derler. Ve bu Salih kulada alacakları müjdeli haberi iletirler.  
“Ey  Salih kul ! Sen levh-i Mahfuzda şaki iken okuduğun Yasi-i şerifin berekati için tecellin saidliğe yani mutluluğa dönüştü”

Yasin-i Şerif suresinde yedi yerde “ MUBİN” esması geçmektedir. Bu hiç bir surede olamayan bir sır içermektedir yedi adeT oluşu ve bu surede bulunması itibari ile…  Sure okunurken Mubin’lere geldiğinizde özel duaları vardır bunlar adedi kadar okunursa sır kapıları açılır. Dilekleriniz yerine gelir tüm ruhaniler sizinle birlikte olmak için can atarlar. Melaikeler Cenab-ıHakka sizin için dua ederler ve her işinizde yardımcı olurlar. Mubinlerde okunacak duanın adı bizce malum olan “Cazibe-i Rahmaniyye-i Cemaliyye” dir.  Ayrica  CAZİBEYİ RAHMANİYYE CEMALİYYE DUASI bakiniz.

Hülasa, muazzam bir emek sarf edilerek YASİN-İ ŞERİF suresi yüzük yapılmak üzere Necef taşına nakkaşlandı. Hamdolsun. Bu şekilde üzerinde yazılı yüzük bulunan kulun havassi çalışmaları daha etkili olmaktadır.

Ayrıca tüm ayetlerin tek tek hassaları ile ilgili çalışmalarımız sürmektedir. O manada zaman zaman kardeşlerin faydasına sunacağız inşaallah.

Allaha cc emanet olunuz.

Dikkat: BU MAKALEYİ BİZİM ADIMIZI KULLANMADAN PAYLAŞIM YAPMAYIN KARDEŞLERİM. SANAL ALEMDE NİYETLER FARKLI OLUYOR. ARAFATTA DAHİ TEVBESİ MAKBUL OLMAYAN KUL HAKKINA RİAYET EDİN.